Smyckeskrin Trä

Visa filter

Visar alla 30 resultat

Visar alla 30 resultat

Elegans och robusthet hos smyckeskrin i trä

Användningen av smycken och kroppsutsmyckningar går tillbaka till tidernas begynnelse. Redan under förhistorisk tid har forskare hittat spår av smycken från Sydafrika. De berömda smycken som hittades var genomborrade snäckor! Perforeringarna och slitmärkena på skalen visar att de var avsedda att bäras. Samtidigt började man i Europa hitta djurtänder som hängsmycken eller örhängen.

Det mest fascinerande är att dessa tänder ofta hittades långt från djurens livsmiljö, vilket bevisar att människan redan var nomadisk och handelsmänniska. Vi vet ännu inte hur dessa kvinnor bevarade sina kläder och om de hade samma värde på den tiden som de har för oss i dag. Om de hade smyckeskrin på den tiden är det i alla fall osannolikt att de var gjorda av glas eller konstläder, men det finns all anledning att tro att de kunde ha haft smyckeskrin av trä, eftersom detta material användes i stor utsträckning redan under förhistorisk tid.

Smycken: tusen och en betydelser

Det är oklart vilken symbolik som förknippades med smycken vid den tiden. Senare i utvecklingen får vi veta att det i första hand ofta var förknippat med prestige eller religion. Ett smyckes funktion varierar mycket beroende på tid och kultur. Även om smycken i dag främst är dekorativa och känslomässiga för oss, avslöjar vissa smycken information om bärarens sociala status och religiösa övertygelse. En vigselring avslöjar till exempel ägarens religion och civilstånd. Vissa amuletter och andra talismaner antyder vad bäraren tror på.

Valet av trä för att bevara dina smycken

Det är mycket klokt att välja trä för att bevara dina smycken. Trä är ett naturmaterial som alltid har använts för många typer av konstruktioner och som förför genom sin soliditet och mångsidighet. De mer miljövänliga bland oss uppskattar trä för att det är förnybart och biologiskt nedbrytbart, vilket ger det en god miljöprestanda. Även om det är känt att den inte uppskattar vatten särskilt mycket, är den ändå perfekt för att skydda smycken, fina stenar och andra armband och halsband från fukt. Det erkänns som ett ädelt material och är omtyckt för sin estetik och originalitet. Det är nästan omöjligt att två träbitar, till och med från samma träd, är helt identiska. Träets korn varierar för att ge varje föremål en unik karaktär. Visste du att trä har ett bättre förhållande mellan styrka och vikt än betong och stål? Ännu en bra anledning att förvara dina mest extravaganta smycken i våra smyckeskrin i massivt trä eller äkta trä, garanterad säkerhet!

I motsats till vad du kanske tror är detta material också mer motståndskraftigt mot förbränning. Och ja, mina damer, det är en vanlig missuppfattning att ved brinner som en tändsticka. Alla dessa fördelar gör smyckeskrin och smyckeskrin av trä till mycket bra smyckeskrin.

Förvara hela din samling på ett säkert sätt

Ingen mer stress, det stora utbudet av trälådor som finns på webbplatsen innebär att du garanterat hittar en som passar samlaren i dig! Dina små pärlörhängen och creoler hittar en perfekt plats i en av förvaringslådorna. Tunna eller tjocka ringar har också ett eget förvaringsutrymme. Det är omöjligt för dem att krocka eller gnugga mot varandra när de är undanlagda. Och glöm inte att även dina finaste halsband och kedjor kommer att vara säkra från knutar tack vare de upphängningssystem som är speciellt utformade för dem! Det finns ingen ursäkt för att inte ta hand om dina smycken. För dem som vill ha en vy av sina smycken är vissa lådor genombrutna, ett subtilt avtal mellan nytta och estetik. Detta är särskilt sant eftersom många av dessa lådor skulle kunna fungera som ett riktigt dekorativt föremål på en byrå eller en hylla.

Mina herrar, på Smyckeskrin Stockholm är ni inte utelämnade och om ni också är smyckesälskare och i synnerhet klockälskare (låt oss inte tro att ni inte är det). Du är bortskämd med valmöjligheter! Bland träkollektionen finns det en låda som sticker ut för dig. Den här öppna lådan i äkta trä med fem små sammetskuddar ger dina klockor all den komfort och det skydd de förtjänar. Med öppna arbeten behöver du bara se dig omkring för att se om den du letar efter finns där, och det är också ett mycket fint sätt att presentera din vackraste samling för dina gäster.

Som du kan se är dessa smyckeskrin i trä ädla, eleganta och raffinerade och kan snabbt bli oumbärliga för att organisera dina smyckessamlingar. De kommer att vara ett charmigt tillägg till din inredning. Det är också en utmärkt presentidé, genom att välja en låda från vårt sortiment har du liten chans att göra ett misstag! Men om mottagaren av din gåva är mer excentrisk och du vill ge honom/henne en låda som kommer att fånga hans/hennes uppmärksamhet, bjuder vi dig att ta en titt på vår samling av originella smyckeskrin, unna dig själv!

Våra smyckeskrin i trä

Smyckeskrin i trä är vårt teams favorit! Varför är de så populära? Av många anledningar! För det första är trä ett ädelt och hållbart material, så du kan vara säker på att ditt smyckeskrin i trä kommer att hålla i många år utan att bli gammalt. Ofta är våra smyckeskrin av trä stora modeller. Vissa av dem har särskilda fack för förvaring av klockor (kuddar tillhandahålls): praktiskt om du har många klockor. Vissa av dessa lådor är också riktiga skyltfönster för din samling: det genombrutna plexiglaslocket gör att du kan beundra dina favoritarmband, ringar och halsband utan att vara rädd för att skada dem.

Våra smyckeskrin i trä är i själva verket riktiga dekorationsföremål med en elegant och ren design. En del av dem har till och med guldpläterad mässingsfinish med stor effekt. Om du har en vacker smyckessamling som du vill skydda eller organisera, men framför allt vill du sublimera och framhäva, är en smyckeskrin i trä säkert vad du bör leta efter. Kort sagt, det är en utmärkt presentidé att erbjuda vid alla tillfällen eller att erbjuda sig själv! Smyckeskrin i trä är perfekta om du letar efter ett elegant och elegant föremål för att förvara dina favoritringar och halsband.