Klocklåda

Visa filter

Visar alla 22 resultat

Smyckeskrin och män

Ve dem som tror att våra kära, ömma män inte också har rätt att vara svaga och orimliga inför vackra smycken. Ja, smycken och dyrbara juveler är inte bara förbehållna kvinnor. Gentlemen i alla åldrar, nationaliteter och bakgrunder är också känsliga för dem. Och det är lika bra, för det finns en mängd armband, manschetter och andra ringar av yttersta kvalitet och skönhet, både raffinerade och maskulina. Även här är det så att alla har olika beteenden. Det finns de som föredrar små, eleganta och diskreta föremål som vackra klockor, medan andra föredrar kompletta, mer extravaganta uppsättningar. Hur som helst måste alla inse att de också behöver lämpliga behållare för att förvara och bevara sin dyrbara samling.

Smyckeskrin och klocklådor för män

Vi är inte ensamma om att säga det, smyckesexperterna bekräftar det. Ju noggrannare dina smycken förvaras och tas om hand, desto mer bevaras deras värde och de håller i flera år utan att skadas. Smyckeskrin för män finns i många olika utföranden. Vissa har många fack och erbjuder många olika förvaringsmöjligheter, medan andra är mer sobra, skyddande små lådor. Till exempel klockor. Bara våra klocklådor är riktiga små juveler. De är tillverkade av strutskinn eller trä av hög kvalitet och är en perfekt kombination av enkelhet och elegans. En mycket berömd herre sa en gång att “enkelhet är den ultimata sofistikeringen”. Vi kommer absolut inte att säga emot honom. Det är numera uppenbart att smycken inte bara är en kvinnoangelägenhet, utan att männen är lika delaktiga. För att tillgodose alla smaker och se till att alla kan hitta något som passar deras behov finns det många olika lådor i form, färg och foder. För dem som aldrig tröttnar på att beundra sina vackra klockor har vi tänkt på dig. Våra genombrutna lådor förvarar dina vackraste föremål på ett säkert sätt samtidigt som de visas upp för alla att se. Genialt, eller hur?

Några fler tips för att ta hand om dina klockor

Även om klockor numera har blivit mer dekorativa än praktiska (ja, ja, vi är säkra på att du också tar fram din telefon för att titta på klockan och glömmer klockan på handleden), bärs de ofta som en symbol för en viss klass, en viss livsstil. För att kunna bära dem med stolthet är det därför ännu viktigare att hålla dem i ett oklanderligt skick. Att förvara dem i ett lämpligt smyckeskrin för män när de inte används eller när de är på resa är, som vi har sett, nästan oumbärligt. Det finns dock andra små åtgärder som kan vidtas för att skydda dem ytterligare från tidens inverkan.

Rengör dina klockor regelbundet

Med en mjuk trasa och en liten borste med mjuka, fina borst kan du rengöra klockornas kronor och boetter. Den mjuka borsten tar bort även den minsta smuts som kan komma in i armbandsurens vrår och vrår. Tygets poleringseffekt får dina smycken att glänsa som den dag de tillverkades. Du kommer inte längre att vara den enda som beundrar dem.

Undvik kontakt med vissa produkter

Parfymer, tvålar och rengöringsmedel – vissa produkter kan skada föremålets estetik. Kom ihåg att ta av klockan när du tvättar händerna eller att vänta tills parfymen har absorberats ordentligt om du smörjer in handlederna innan du tar på dig smyckena. Tänk också på att intensiv och långvarig exponering i solen kan missfärga bandet.

Kontrollera din klocka då och då

Ja, som alla bra klockmekanismer kan den också slitas ut. Om mekaniska klockor kan hålla i två år kan kvarts klockor hålla i ytterligare ett år innan de behöver kontrolleras. Ett litet vänligt råd är att inte lämna en klocka med ett tomt batteri för länge, för även om en mekanisk klocka som används slits, slits en mekanisk klocka som inte används ännu snabbare! Slutligen, försök inte reparera din klocka på egen hand om du inte själv är urmakare, det vore synd att riskera att skada klockan.

Att lägga undan dem är heligt

Trä eller läder och varför inte kolimitation för ännu mer stil, det är upp till dig, men låt inte dina klockor utsättas för damm, fukt och andra förhållanden som är ogynnsamma för deras hälsa. Förresten är smyckeskrin och klocklådor för män verkligen vackra gåvor som garanterat kommer att tilltala de mest maskulina herrarna. En man som bär en klocka behöver oundvikligen en lika elegant låda för att hålla den. Lyxklockor, kvartsklockor, mekaniska eller analoga klockor, läderremmar eller armband i rostfritt stål – alla förtjänar att behandlas med största omsorg.

Vi är lite fixerade vid klockor eftersom vi vet att dessa herrar inte är okänsliga för dem, men lådorna från Smyckeskrin Stockholm kommer också att vara perfekt anpassade för att ta emot och skydda alla dina dyrbara smycken. De uppdelade lådorna är till och med utformade för att förvara signetringar, kedjor och andra prydnadsföremål på ett säkert sätt. Gillar du material av hög kvalitet och vackra ytbehandlingar? Ta då en titt på vår samling smyckeskrin i läder och kom ihåg att det bästa sättet att motstå frestelser är att ge efter för dem.